Браунли и Сийбом са в списъка за допинг на "Fancy bears"

Браунли и Сийбом са в списъка за допинг на "Fancy bears"
Източник: smart.dir.bg
A A+ A++ A

 

Имената на британския триатлонист Алистър Браунли и австралийската плувкиня Емили Сийбом фигурират в списъка със спортисти, употребявали забранени вещества по медицински причини, предаде БГНЕС.

Хакерската група Fancy Bears проникна в базата данни на антидопинговата система ADAMS, след което започна периодично да публикува документи, съгласно които много титулувани спортисти през годините са приемали забранени вещества с медицински цели. Днешният списък е шести по ред и в него са посочените имената на 20 спортисти от 14 страни.

Алистър Браунли стана олимпийски шампион в триатлона на Олимпийските игри в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016, а Сийбом също има два златни медала от тези Олимпиади.

Системата ADAMS е онлайн-програма за събиране и съхраняване на данни за местонахождението на спортистите, направените им допинг-тестове и резултатите от тях, разрешения за използване на препарати по медицински причини.

Сред най-известните спортисти в списъка досега са тенисистите Рафаел Надал, Серина и Винъс Уилямс, гимнастичката Симон Байлс, колоездачите Крис Фрум и Брадли Уигинс, баскетболистите Милош Теодосич и Елена Деле Дон. 

#Fancy Bears

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"