Специален пратеник на ООН: Разочарован съм от прекратeните вчера американско-руски преговори за Сирия

Специален пратеник на ООН: Разочарован съм от прекратeните вчера американско-руски преговори за Сирия
www.youtube.com
A A+ A++ A

 

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура изрази дълбоко разочарование от прекратeните вчера американско-руски преговори за продължаване на примирието в Сирия, но обеща да продължи търсенето на политическо решение на въпроса, пише БГНЕС.

„ООН ще продължи да търси активно политическо решение на сирийския конфликт, независимо от силно разочароващия изход от продължителната дискусия между два важни международни участници”, коментира още той.

По-рано вчера САЩ обявиха намерението си да преустановят двустранните канали за преговори с Русия, създадени да се поддържа прекратяването на огъня, съобщи говорителят на Държавния департамент Джон Кърби. "За съжаление Русия не изпълни своите задължения, включително онези, които бяха предвидени от международното хуманитарно право и резолюцията на Съвета за сигурност на ООН 2254", посочи Кърби. По думите му Русия „или не искаше, или не можеше“ да накара властите на Сирия да спазва договореностите. „Русия и сирийският режим избраха военния път, който е несъвместим с прекратяването на бойните действия“, добави говорителят, който отново обвини Москва и Дамаск за нанасяне на удари срещу цивилни райони, а също срещу хуманитарния конвой на 19 септември. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"