Създават първия плаж за хора с инвалидни колички в Русия

Създават първия плаж за хора с инвалидни колички в Русия
sputnik.bg
A A+ A++ A

 

Още догодина във Владивосток ще има специализиран плаж за почивка и къпане на хора в инвалидни колички, съобщи ръководителят на организация на парализирани лица Артьом Моисеенко, пише БГНЕС.

Плажът ще е в курортната зона на Приморския край, а специалните съоръжения за влизане във водата на хора с ограничена двигателна активност ще бъдат осигурени от градската администрация.

Общинският парк „Сергей Лазо” вече е избран като най-подходящ за инвалидите. До него може да се стигне с влак или автомобил.

Плажът пред него е лесно достъпен и обикновено няма големи вълни, което е особено важно за трудно подвижните хора.

Предстои изграждането на инфраструктура, която да улеснява пребиваването на хора в колички в курорта – паркинги, прелез над жп линия, дървени настилки върху пясъка.

Седнали в специална количка, инвалидите ще могат да се потопят във водите на Амурския залив още следващото лято.

В парка ще бъдат изградени детска площадка и клуб за трудно подвижни деца.

Поставянето на специализирани съоръжения на плажа е в рамките на програмата „Достъпна среда”, по която се работи от 2014 година. Почти 800 обекта вече са пригодени за ползване и от инвалиди.

Програмата за социална интеграция на инвалидите ще се обсъди на първата Азиатско-тихоокеанска среща на високо равнище във Владивосток, която ще се проведе на 6 и 7 октомври с участието на представители от 11 държави и 17 руски региона. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"