7 млн. лв. отпуска правителството за безопасност по АМ „Хемус“ и „Тракия“

7 млн. лв. отпуска правителството за безопасност по АМ „Хемус“ и „Тракия“
bnr.bg
A A+ A++ A

 

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 13,575 млн. лева. От тях 7 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на мерки за подобряване на пътната безопасност по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“. Разчетени са и 5,115 млн. лв. по бюджетите на редица общини като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на цялата страна, пише БГНЕС.

За награди на спортисти за постигнати призови класирания на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. са одобрени 100 хил. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта.

За ремонта на храм „Всех Святих“ в град Русе са предвидени 250 хил. лева.

Одобрени са и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер 860 хил. лв. за закупуване на нов компютърен томограф за Военномедицинска академия, с цел извършване на качествени и в пълен обем здравно-медицински услуги и профилактични дейности по опазване здравето на населението.

По бюджета на Министерството на културата за консервация и реставрация на обект „Голямата базилика“ в Археологически резерват „Ранносредновековен град Плиска“ са разчетени 250 хил. лв. 

#13

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »