Фал старт на делото срещу районна кметица на Пловдив обвинена в подкуп и злоупотреби с бласт

Фал старт на делото срещу районна кметица на Пловдив обвинена в подкуп и злоупотреби с бласт
БГНЕС
A A+ A++ A

 

На другарска среща на бивши съдии приличаше днешното първо заседание по делото срещу Райна Петрова, бивша кметица на район Централен в Пловдив, пише БГНЕС.

Петрова бе обвинена от ГЕРБ за търговия с влияние и приемане на подкуп и срещу Надежда Минчева, собственик на фирмата „Надежда 2000” за данъчни престъпления.

Райна Петрова бе отстранена от поста си през лятото на 2014 година, когато избухна скандалът, свързан с доставка на негодни хранителни продукти в детските заведения в района, купувани на всичкото отгоре на завишени цени от въпросната Надежда Минчева. Второто обвинение, свързано с подкуп, даден от Минчева на Петрова, визира ваучер за екскурзия до Тайланд за екскметицата и дъщеря й.

Две години по-късно делото започна с фал старт и бе отложено за края на ноември, тъй като Надежда Минчева смени в последния момент адвоката си Стефан Левашки с Кирил Николов, който доскоро беше съдия и, нещо повече, в продължение на три месеца като съдия беше докладчик по делото. Обявено и като съкратено съдебно производство без разпит на свидетели, в тази си част делото също претърпя обрат. Адвокатът на Райна Петрова Красимир Елдъров поиска разпит на всички 60 свидетели по делото. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »