Джон Кери: Русия и Дамаск се отказаха от дипломацията, но се стремят към военно решение на конфликта в Сирия

Джон Кери: Русия и Дамаск се отказаха от дипломацията, но се стремят към военно решение на конфликта в Сирия
bnr.bg
A A+ A++ A

 

Съюзниците Москва и Дамаск се отказаха от дипломацията и се стремят към военно решение на конфликта в Сирия. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери по време на своя реч в Брюксел.

„Русия и Дамаск се отказаха от дипломацията и се стремят към военно решение на конфликта в Сирия. САЩ ще продължат да се борят за мирно решение”, заяви той.

По-рано представителката на Държавния департамент Елизабет Трюдо заяви, че Вашингтон е уведомил официално Москва, че прекъсва двустранния канал за връзка между двете държави, който беше установен покрай спазването на сирийското примирие, пише БГНЕС.

Въпреки това в речта си Кери посочи, че Вашингтон ще продължи контактите си с руските военни в борбата срещу „Ислямска държава”.

Освен срещу нея Кери заяви, че Вашингтон ще продължи и с ударите си срещу Фронтът „Ал Нусра”, бивш клон на „Ал Кайда” в Сирия. „САЩ продължават активно борбата с „Ислямска държава” и „Ал Нусра” в Сирия. При това САЩ продължават да полагат усилия за постигане на мирно решение на конфликта”, посочи държавният секретар.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници