Асанж: "Уикилийкс" ще публикува важна информация за изборите в САЩ

Асанж: "Уикилийкс" ще публикува важна информация за изборите в САЩ
Източник: nk.org.ua
A A+ A++ A

Платформата за разкрития на тайни правителствени имейли и документи "Уикилийкс" днес навършва 10 години. По този повод нейният основател Джулиан Асандж даде пресконференция в Берлин, за която се включи от Еквадор, където се укрива от арест, предаде БНР.

Преди Асандж да получи възможността да отговаря на въпросите на журналисти, които се бяха събрали в берлинския театър „Фолксбюне“, неговият тим пусна клип с откъси от заповеди Асандж да бъде отстранен, давани от различни високопоставени американски политици. Последно такова обвинение "Уикилийкс" отправи към кандидата за президент на САЩ Хилари Клинтън, която е записана да казва: "Няма ли кой да го отстрани с дрон?" 

Когато публикуваш неудобни тайни, неминуемо е да си спечелиш и врагове, коментира Асандж.

През последните 10 години "Уикилийкс" публикува 10 милиона документи. Ако тази информация не бе публикувана от нас, тя вече нямаше да съществува, щеше да е укрита някъде.

Той обеща през следващите 10 седмици да пуска по една разтърсваща новина всяка седмица. Сред тях щяло да има големи разкрития за поне три големи държави и институции. За деня на годишнината Асандж бе обещал да направи голямо разкритие и за Хилари Клинтън, но това не стана.

Той се оправда с ранния час в САЩ. "Никой не пуска такива новини в 3 сутринта", заяви той. Имаме повече документи, отколкото прочутата Александрийска библиотека, заяви Асандж. 

#Уикилийкс #Джулиан Асандж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"