Горанов: МФ може да преразгледа данъците за покойниците

Горанов: МФ може да преразгледа данъците за покойниците
Източник: www.minfin.bg
A A+ A++ A

Финансовото министерство може да преразгледа идеята данъците на покойниците задължително да се плащат от техните наследници. Това обяви ресорният министър Владислав Горанов пред бизнеса и синдикатите при обсъждането на предложената промяна в Закона за облагане на доходите на физическите лица, предаде Дарик.

Горанов мотивира предложението с нужното въвеждане на регламент, който ще улесни както данъчните, така и наследниците на тези лица. В следващата една седмица ще бъде намерено най-доброто решение, обеща финансовият министър по време на заседанието на тристранния съвет.

Предложената промяна не е безспорна, но е икономически обоснована, аргументира се министър Горанов, като даде пример, че при смърт на едноличен търговец, имуществото и доходите му остават.

"Има много казуси, при които данъчната администрация, при липсата на регламент в законодателството, се налага да извърши една по-сложна процедура на ревизии на тези лица, за да установи съответните задължения. Една доста по-ангажираща наследниците процедура", обясни министърът.

 

#Владислав Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »