Цачева дарява заплатата си за този месец, Главчев заема нейното място в парламента

Цачева дарява заплатата си за този месец, Главчев заема нейното място в парламента
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Димитър Главчев сяда на мястото на Цецка Цачева в парламента по време на кандидат-президентската капания. Председателката на Народното събрание ще дари заплатата, която би трябвало да получи за този месец, пише БГНЕС.

Тази сутрин на Председателски съвет информирах, че с моя заповед от 3 октомври т.г., непосредствено след внасяне на моята кандидатура за президент и тази на г-н Пламен Манушев за кандидат за вицепрезидент съм управомощила Димитър Главчев, депутат от ГЕРБ и зам.-председател на НС, да изпълнява правата и задълженията ми за времето от регистриране на кандидатурата ми до обявяване на резултатите от изборите, заяви Цачева.

Считаме, че не е коректно по време на изборната кампания ефективно да изпълняваме правомощията си. Но ако има важни гласувания, ще участваме в тях, добави тя.

Отсъствието ще бъде по уважителни причини и възнаграждението, което Цачева би получила за това време тя ще дари на черказките баби, тъй като им е обещала подкрепа.

Цачева отказа да отговори как би коментирала евентуалния казус, произтекъл от думите на премиера за неговата реакция, ако тяхната двойка за изборите не победи на първи тур. Тя обеща да отговори, но не в сградата на НС, а по време на кампанията. 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »