ДПС остро осъжда опитите за провокиране на ислямофобия

ДПС остро осъжда опитите за провокиране на ислямофобия
bnr.bg
A A+ A++ A

 

За ПГ на ДПС приетите досега, но и приеманите занапред порочни, недемократични, дискриминационни актове и закони са своеобразен вододел в политическите отношения с ПП ГЕРБ. Това заяви от днес от трибуната на Народното събрание депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев в декларация, пише БГНЕС.

В навечерието на кандидатпрезидентската кампания категорично възразяваме да се ползват недопустими и недемократични тези и да се приемат ксенофобски и дискриминационни решения и закони, посочи народният представител. Спечелването на президентския пост не може да има за залог уязвяване на законни и традиционни обществени отношения, ограничаване на изконни свободи и отнемане на права, в това число и религиозни, каза Кърджалиев по повод приетия закон за носенето на облекло, прикриващи или скриващо лицето, или т.нар. закон за бурките.

ПГ на ДПС остро осъжда опитите за провокиране на ислямофобия, която би ерозирала интеграционния модел на гражданското ни общество, подчерта Кърджалиев. Смятаме ултимативното предлагане от страна на доказани националистически и ксенофобски настроени политически сили, изнудването на управляващата ГЕРБ чрез вкарване на такива закони в дневния ред на обществото и парламента, точно за такова деяние,поясни депутатът от ДПС. И визира също направените промени в Изборния кодекс, както и внесеното в парламента предложение за промени в Закона за радиото и телевизията, предвиждащо отпадането на възможността предавания и отделни програми да бъдат и на друг език, когато са предназначени за български граждани, за които българският език не е майчин.

Кърджалиев се обърна към управляващото мнозинство с думите: Подценихте ни. За тези 26 години ние имаме сетива, с които можем да прозрем, че според нас има недалновидна и безперспективна игра, при това политически некоректна на Патриотичния фронт и Граждани за европейско развитие на България, се казва още в декларацията на ДПС. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"