Изтеглиха номерата на кандидат-двойките за президентските избори (Обновена)

Изтеглиха номерата на кандидат-двойките за президентските избори (Обновена)
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Кандидатът за президент на партия ГЕРБ Цецка Цачева ще се яви на изборите за държавен глава с бюлетина номер 17, отреди жребият теглен днес в Централната избирателна комисия, пише БГНЕС.

Кандидатпрезидентската двойка на БСП – ген. Румен Радев и евродепутатът Илияна Йотова, ще се явят в надпреварата под номер 13 в бюлетината.

Жребият отреди десният кандидат Трайчо Трайков да е под номер 7, а издигнатият от инициативен комитет бивш премиер Пламен Орешарски ще е с бюлетина номер 4. Бюлетина номер 1 е за Светослав Витков.

„Номер 17 в бюлетината е добър номер. Още повече, че цифрата 1 е началото. Ние първи сме се регистрирали – тя означава смелост, амбиция, 7 е мъдрост и късмет, а двете заедно 7+1 прави 8, знаете, че 8 е числото на майката”. Това заяви Цвета Караянчева от ГЕРБ, след като стана ясен номерът в бюлетината, с който ГЕРБ ще се яви на президентските избори.

„Смятам, че госпожа Цачева влиза напълно в това определение. Искам да кажа обаче, че не цифрите и числата правят изборите. Изборите ги правим всички ние – политиците и посланията, които ще отправим към нашите избиратели. Така че успех на всички”, добави Караянчева.

„Номер 13 ще е фатален за ГЕРБ. Както разбрахте ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще се явят на изборите с номер 13”. Това заяви Крум Зарков, представител на Инициативния комитет.

„За нас няма никакво съмнение, че това са новите любимци на българския народ. Номер 13 ще бъде фатален за днешната власт и началото на промяната – затова на 13 ноември с номер 13”, подчерта още Зарков.

„Ние не сме по номерата. Ние правим реална политика, реална кампания. Г-н Калфин е лидер в кампанията и много разчитаме, че всички медии ще се съобразят с Изборния кодекс и няма да се опитват да пренаписват правилата - да фаворизират един или друг кандидат”, коментира Румен Петков от АБВ. Той подчерта, че Ивайло Калфин излъчва усещане за държавност. „Излъчва това, което българинът иска да види в държавния си глава”, добави още Петков.

На тези избори претендентите са рекорден брой - общо 24 двойки влизат в надпреварата за „Дондуков” 2. Официално предизборната кампания се открива в четвъртък (6 октомври).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »