"Смърт в сянката" на голямата трагедия от Ане Холт

"Смърт в сянката" на голямата трагедия от Ане Холт
A A+ A++ A
Представям Ви последната книга за инспектор Стубьо от норвежката криминална авторка Ане Холт - „Смърт в сянка“. Несъмнено не е просто още една криминална история, а типично по скандинавски навлиза в мътните води на обществените проблеми. Смъртта привидно е инцидент - осемгодишно момче пада от стълба в дома си, а сянката - чудовищното деяние на Андерш Брайвик.
 
СМЪРТ В СЯНКА
Петият случай на инспектор Стубьо
 
Ане Холт
 
Норвегия, 2011-а година. Християнският фундаменталист Андерш Брайвик e убил 77 души и страната, и светът, потресени от толкова жестокост, скърбят с близките на жертвите. 

В това време на национална трагедия гибелта на едно осемгодишно момче естествено остава незабелязана. Осемгодишният Сандер Мор е паднал от стълбата в дома си и починал вследствие на получените травми. Смъртта му се оттича в периферията на общественото съзнание, обременено с чудовищното деяние на Брайвик. Разследващите приключват случая на бърза ръка, квалифицирайки го като злощастен битов инцидент. 

И все пак у един един млад полицай остава следа от съмнение и той решава да разнищи случая. Ингер Юхане Вик също не може да остане равнодушна към нещастието, сполетяло семейството: майката на загиналото момче е нейна съученичка и приятелка от гимназията. Тя поема по мъчителния път на догадките и в преследването на истината й се налага да надникне зад идиличната фасада на заможното семейство, където се крият компрометиращи тайни.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"