Столичната полиция задържаха Кокала за взривяване на банкомати

Столичната полиция задържаха Кокала за взривяване на банкомати
budnavarna.bg
A A+ A++ A

 

Столични полицаи разкриха извършителите на серия кражби от банкомати в района столицата и в Самоков.

Задържан с постоянна мярка под стража е 36-годишният мъж с инициали М.К., известен с прякора Кокала.

От полицията разясниха тази сутрин, че работата по разследване на престъпната дейност на двамата мъже започнала още през април месец, когато в СДВР постъпил сигнал за разбит банкомат в Панчарево. При последвалия оглед било установено, че след взлом на АТМ-устройството е извършена кражба на голяма сума пари. По случая било образувано досъдебно производство, пише БГНЕС.

Няколко месеца по-късно, през юли в РУ-Самоков бил получен сигнал за установени нарушения по целостта на АТМ-устройство, монтирано на входа на хранителен магазин в Самоков. При извършения оглед било установено, че банкоматът е взривен и от него е извършена кражба на касета за съхранение за пари. Образувано било досъдебно производство. В резултат на предприетите от служители на СДВР, ГДНП и ОДМВР-София оперативно-издирвателни действия било установено, че извършители на деянията са криминално проявения за кражби, престъпления, свързани с наркотици и противозаконно отнемане на МПС М.К. по прякор Кокала и 27-годишният М.Г., с прякор Крапия, който също е криминално проявен за кражби и отнемане на МПС. И двамата са осъждани.

При последвали процесуално-следствени действия, претърсване и изземване на адреса, който Кокала обитава били намерени вещи и предмети, свързани съотносими към престъпната им дейност. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, Кокала е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195 от НК и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража”, а действията спрямо Крапия продължават. Работа по установяване на съпричастността им към други престъпления продължава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници