6 години затвор за индонезиец, който хакна билборд и пусна порно в час пик

6 години затвор за индонезиец, който хакна билборд и пусна порно в час пик
www.hindustantimes.com
A A+ A++ A

 

Индонезиец може да лежи 6 години в затвора, защото проникна в системата на електронен билборд в Джакарта и пусна порно филм по време на най-натоварения трафик, съобщиха от полицията.

В петък японският филм за възрастни вървял 10 минути на огромното рекламно табло на голямо кръстовище в столицата, а шофьорите реагирали различно, съобщава БГНЕС.

Електрозахранването бързо било изключено и „видеотронът”, както мастните наричат огромните екрани, угаснал, но преди това всички можели да проследят гореща сцена, която мнозина заснели с телефоните си и пуснали в мрежата.

Полицаи и специалисти по кибер сигурност в твърде консервативната държава, където мюсюлманите са мнозинство, започна издирване на нарушителя и вчера арестува 24-годишен IT-аналитик на работното му място.

В Индонезия достъпът до порно сайтове е блокиран, а еротични сцени във филми и по телевизията често биват замъглявани или изрязвани от държавните цензори.

Арестуваният признал за извършеното и казал, че е действал сам, съобщи началникът на полицията в Джакарта Мохамад Ириаван.

IT- аналитикът признал, че извършил замисленото, след като видял на самия билборд указания как може да се включи в системата му. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"