Протест заради тромавата работа на Фонда за лечение на деца, от институцията отричат

Протест заради тромавата работа на Фонда за лечение на деца, от институцията отричат
www.svobodnoslovo.eu
A A+ A++ A

 

Хората твърдят, че има сгрешени и подменени от ръководството решения и тенденцията за неспазване на процедурите се задълбочава, пише БТВ.

Пред сградата на фонда отново ще се проведе протест. Хората твърдят, че има сгрешени и подменени от ръководството решения и тенденцията за неспазване на процедурите се задълбочава.

Междувременно бившите членове на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца готвят пресконференция, на която ще изнесат данни за случващото се в организацията.

Протестиращи твърдят, че имало и семейства, които са получили отказ за лечение на децата им.

Те настояват за незабавна оставка на директора на фонда и гаранции, че всички чакащи ще бъдат разгледани в нужния срок, а вече забавените ще получат решение в рамките на седмица.

Лилия Буюклиева заяви че при новото ръководство кандидатства за втори път, като и двата пъти е имала проблеми. „Първия път бяхме разгледани много късно. Заминахме за контролен преглед в Германия. Пристигнахме в болницата, оказа се, че не й е платено”, заяви тя.

От Фонда са категорични, че твърденията не са верни, че проф. Пилософ е подменил решенията на Обществения съвет по случая Е. А. К. Това се казва в съобщение на Фонда за лечение на деца, изпратено до медиите. От фонда изпращат и справка за разгледаните заявления на деца в Обществения съвет на ЦФЛД и хронологична справка по случая Е. А. К.

Изложена е и цялата фактология и правилник, с който са съобразени действията на директора.

Няма забавяне в работата на ЦФЛД. В периода 21.04.2016г. -28.09.2016г. са разгледани 870 заявления на деца. За сравнение, за цялата 2015г. разгледаните заявления са 1575, добавят още от фонда. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »