Мустафа Карадайъ: Сегашното правителство е грешно съставено

Мустафа Карадайъ: Сегашното правителство е грешно съставено
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Нашето предложение беше евентуално да обсъдим вот на недоверие за цялостна политика към кабинета. Това заяви днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите в НС след заседание между ръководствата на ПГ на ДПС и БСП лява България по отношение на формулирането на предстоящия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, пише БГНЕС.

Нашата оценка към сегашното правителство и към мнозинството в НС е, че този кабинет е погрешно съставен, няма секторна политика, за която да няма вот за недоверие.

Обсъдихме с ДПС нашето предложение за вот на недоверие на тема външна политика, посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе до Карадайъ. Иначе се спряхме на няколко теми за вот на недоверие, добави тя и поясни, че предстоят още консултациите между двете политически сили. Изпълнителното бюро на партията ще се проведе на 11 октомври 2016г. и там ще обсъдим предложенията на ДПС, уточни Нинова. Диалогът с АБВ по темата ще продължи, но са поканени и други политически партии, както и независими народни представители,обясни тя.

Мустафа Карадайъ отчете фактическата ситуация, при която от ДПС не издигнаха кандидати за президент и вицепрезидент. Но се спря подробно на резултатите от местните избори, проведени на 2-ри октомври т.г. в 20 населени места, в които ДПС регистрира 8 победи и 2 балотажа от 11 – с тяхно участие ,а управляващата партия –спечели само на 3 места на първи тур , с три балотажа от 15 с тяхно участие, като при два от тях са в състезание с ДПС. Сигурно сами пресметнахте колко са им загубите/ на управляващите-бел.а./- 9 на първи тур, коментира лидерът на ДПС. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »