Григор победи Джонсън в три сета

Григор победи Джонсън в три сета
bgprognozi.info
A A+ A++ A

 

Григор Димитров победи Стив Джонсън в оспорван трисетов мач и се класира за втори кръг на турнира в Пекин. 20-ият в света българин се наложи над 23-ия в ранглистата американец със 7-5, 6-7, 6-4.

Двубоят започна с пробив на Джонсън, който Григор съумя да върне бързо, а в края на частта направи нов, който му донесе успех със 7-5. Във втория сет двамата си размениха по един пробив и се игра тайбрек, който бе особено драматичен - Григор поведе с 6-5, но допусна двойна грешка и пропусна да затвори мача. Българинът после имаше още три мачбола, които пропиля, докато американецът се възползва още от първия си сетбол, съобщава БГНЕС.

В решителния трети сет Григор изглеждаше по-свеж, без проблеми печелеше подаванията си и успя да направи пробив в деветия гейм, с който поведе с 5-4. След това Григор спечели сервиса си на нула и сложи край на спора след два часа и 44 минути игра. В следващия кръг Димитров ще играе с французина Лука Пуй, който в понеделник тръгна с категоричен успех срещу тайванеца Йен-Сун Лу с 6-1, 6-2. Ако надиграе и него, хасковлията може да спори в 1/4 финалите с Рафаел Надал. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"