Актьорът Бен Стилър проговори за рак на простатата, от който се е излекувал

Актьорът Бен Стилър проговори за рак на простатата, от който се е излекувал
www.btv.bg
A A+ A++ A

 

Американският актьор Бен Стилър разкри във вторник, че се е излекувал от рак на простатата, който е бил диагностициран преди две години.

Петдесетгодишният актьор и продуцент разказа пред радиошоуто на Хауърд Стърн (The Howard Stern Show), че е имал шанса да бъде излекувана, благодарение на факта, че болестта е диагностицирана достатъчно рано при профилактичен преглед, пише БГНЕС.

Стилър разказа, че първото нещо, което е направил, след като е научил, че е болен от рак, е било да влезе в интернет и да научи повече за заболяването, както и да попита тези, на които се е случило по-рано.

Актьорът Робърт де Ниро, с който Стилър се снима в комедията „Запознай се с нашите”, също е страдал от този вид рак. Стилър уточни, че Де Ниро му е помогнал и комикът в крайна сметка решава да се подложи на операция за отстраняване на простатата. Намесата е успешна.

Стилър би искал повече мъже да се подлагат на профилактични прегледи и преди навършване на 50-годишна възраст, която обикновено се посочва за задължително начало на проверките за това заболяване.

Ракът на простата е на второ място сред причинителите на смъртност от това заболяване сред мъжете в САЩ. Той засяга един на всеки седем души, според Американската асоциация за борба с рака (American Cancer Society). 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"