В Гоце Делчев събират най-силните мъже в Европа

В Гоце Делчев събират най-силните мъже в Европа
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Европейското първенство ще се проведе в шест състезателни дисциплини. Ще стартираме с дърпане на камион, вдигане на лек автомобил, дъмпел, камъните на Атлас, както и останалите класически дисциплини. Това заяви председателят на Българската федерация на Силовите Атлети Мирон Йорданов преди старта на Европейското първенство по силов многобой „Айрън Мен”, което ще се проведе на 8 октомври в Гоце Делчев, пише БГНЕС.

„Конкуренцията ще бъде на много високо ниво. До момента има записа 16 състезатели от 12 държави. Ние ще бъдем представени от 4 участници”, допълни още Йорданов. Специално за турнира пристигна и „Най-силният мъж на Америка” Димитър Саватинов, който ще бъде на съдийската маса. „България е доказала, че в силовите спортове имаме едни от най-добрите състезатели. Надявам се, че след Европейското първенство, на което сме домакин, ще започнем да организираме състезания от още по-висок ранг. Ще опитаме да докараме дори и Арнолд Стронг Мен Класик. Това е най-тежкото състезание от всички спортове – тежестите, които се вдигат са просто нечовешки”, заяви Саватинов.

„Европейското първенство ще е на доста високо ниво, защото ще има участници, срещу които съм се състезавал и знам, че са силни и достойни конкуренти на световно ниво. Очаквам сериозна битка за първото място. Познавам качествата и на българските състезатели и съм убеден, че ще станем свидетели на една много интересна надпревара в събота”, каза още той. 

#Дъмпел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »