Ани Вангелова стана шестата българска след като стигна до втория кръг в Созопол

Ани Вангелова стана шестата българска след като стигна до втория кръг в Созопол
re-sport.com
A A+ A++ A

 

Ани Вангелова победи австралийката Йелена Стоянович с 6-1 6-4 и стана шестата българска тенисистка, класирала се за осминафиналите на международния турнир за жени "Санта Марина Оупън" с награден фонд 10 000 долара. Поставената под №6 в основната схема Вангелова нямаше особени проблеми в продължилия 80 минути мач и допусна само леко отпускане в средата на втория сет, в който изоставаше с 2-4, но бързо обърна резултата, пише БГНЕС.

В осминафиналите тя ще срещне състезаващата се за Белгия Михаела Боев. Вангелова е шестата ни тенисистка, която преодоля успешно първия кръг, след като това бе постигнато вчера и от Петя Аршинкова, Розалина Юсева, Гергана Топалова, Зиновия Ванева и Елена Тренчева.

Другите две български представителки днес Вивиан Златанова и Михаела Кафтанова отпаднаха. Златанова спечели първия сет с 6-0, но допусна обрат и се отказа поради болки в гърба при 6-0, 6-7(2), 0-3 срещу рускинята Ангелина Журавльова. Кафтанова пък изпусна сетбол при 6-5 и бе отстранена от Михаела Боев с 6-7(3) 1-6, въпреки че показа големия си потенциал в средата на първия сет.

Победи в днешните срещи на сингъл записаха още финалистката от "Созопол Санта Марина Къп" миналата седмица Андрея Амалия Роска, Оана Гаврила (и двете от Румъния) и поставената под №5 в схемата Даша Иванова (САЩ). Четвъртфиналите са утре от 10:30 ч. на кортовете на "Санта Марина". В пет от тях има български тенисистки, като една срещу друга ще излязат Петя Аршинкова и Гергана Топалова, което означава сигурно българско участие в четвъртфиналите в петък.

Междувременно Габриела Михайлова и Гергана Топалова постигнаха втора поредна победа в надпреварата на двойки и след 6-3, 6-3 срещу Михаела Боев (Белгия) и Франциска Комер (Германия) се класираха за полуфиналите. Там те ще срещнат поставените под №1 Катерина Крамперова (Чехия) и Ангелина Журавльова (Русия). В другия полуфинал, който бе днес, румънките Оана Гаврила и Андрея Амалия Роска отстраниха Луиза Мари Хубер (Германия) и Даша Иванова (САЩ) с 6-2, 3-6, 10-6. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници