„Ал Кайда” подготвя терористични атаки в Европа и Великобритания, пише в. „Таймс”

„Ал Кайда” подготвя терористични атаки в Европа и Великобритания, пише в. „Таймс”
knightstemplarinternational.com
A A+ A++ A

 

Терористичната групировка „Ал Кайда” планира серия атаки в европейски държави, включително и във Великобритания, пише британският в. „Таймс”.

По информация на негови източници, терористите подготвят нападение в Обединеното кралство на фона на пораженията на „Ислямска държава” в Сирия, съобщава БГНЕС.

„Ал Кайда” тихо възстановява силите си”, посочил правителствен източник. Според него терористичната мрежа „изчаква удобен момент”, за да нанесе смъртоносен удар в Европа.

Министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън каза за вестника, че „Ал Кайда” е най-пряката заплаха” за сигурността на държавата и Европа. Според Фалън групировката „не е била напълно победена”. Министърът отбелязва също, че властите и органите за сигурност са напълно наясно с терористичната заплаха за Великобритания.

„Таймс” информира, че синът на Осама бин Ладен – Хамза, засилва влиянието си в групировката, а доказателство за това са многобройните му видеообръщения, записани през последните месеци.

По-рано Държавният департамент на САЩ е изтъквал, че съществува „достоверна информация” за това, че ИД, „Ал Кайда” и други терористични групировки „продължават да заговорничат за извършване на нападения в Европа”. С това е свързано и завръщането на много чуждестранни ислямисти от Сирия и Ирак.

Според Вашингтон „всички европейски държави остават уязвими за транснационални терористични организации”. 

#Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »