Цветанов: Всички носим вина за смяната на Бокова с Георгиева

Цветанов: Всички носим вина за смяната на Бокова с Георгиева
www.novini.bg
A A+ A++ A

 

Всички донякъде носим вина, че не се консолидирахме и нямаше единност по нашата номинация за генерален секретар на ООН. Това заяви пред медиите в НС председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, пише БГНЕС.

Цветанов смята, че в тази кампания имало едно вътрешно противопоставяне в страната ни и всеки се стремил да изрази негативната си позиция относно номинацията на Ирина Бокова, в последствие и за Кристалина Георгиева.

„Знаете за политическите совалки и това, което се говореше, че новият Генерален секретар трябва да бъде от Източна Европа и също така да бъде жена. От тази гледна точка на последната права имаше две жени от Източна Европа, от България и бяхме останали с впечатлението, че това ще бъде възможният вариант за гласуване за една от тези две жени“,обясни Цветанов.

Смятам, че трябва да бъдем разумни и да отдадем заслуженото за качествата на Ирина Бокова и на Кристалина Георгиева- и едната, и другата към настоящия момент продължават да изпълняват функциите си на позициите, които са в ЮНЕСКО и в ЕК и им желаем успех, каза той. Вземането на това решение е геополитика между великите сили и от тази гледна точка България искаше да се възползва от това, което беше направено като анонс преди години за това, че бъдещият секретар на ООН ще бъде от Източна Европа и ще бъде жена, продължи с разсъжденията Цветанов.

Обмисля се вариантът две седмици преди президентския вот да няма заседания в пленарна зала, но комисиите да работят, защото ще се гледа бюджета за следващата година, отговори той на въпрос на медия.Смятам, че вот на недоверие в днешните условия е изцяло популистко като действие и решение, така коментира той намеренията на политически сили в българския парламент. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"