Румяна Бъчварова: Най-важно за нас е сигурни външни граници

Румяна Бъчварова: Най-важно за нас е сигурни външни граници
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Полагаме началото на още по-ефективно, солидарно и партньорско сътрудничество. Този жест е израз на признание за нашата ангажираност към опазване на външната граница на ЕС. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова на пресконференция на ГКПП Капитан Андреево, където се даде началото на работата на Европейската гранична служба, пише БГНЕС.

Полагаме всекидневни усилия в тази посока, ще продължим да го правим и занапред. Успяхме да мобилизираме човешки и финансов ресурс и създадохме ефективна организация на работата. Усилията ни се допълват с отговорни и последователни действия и с нашите съседи и партньори. Благодаря за взаимодействието и партньорството, добави Бъчварова. Тя подчерта, че надеждните и сигурни външни граници са първостепенна отговорност за всички нас. Необходимо е споделяне на отговорност и колективни действия от страна на държавите-членки на ЕС. Още от днес, започвайки работа Европейската гранична служба значително ще повиши нивото на сигурност в ЕС, коментира още Бъчварова. Тя посочи, че оценяват като изключително положително предоставянето на новата агенция на възможност за операции и в съседни на ЕС страни.

Вярвам, че прилагането на новия регламент за охрана на външните граници ще отбележи очаквания успех, надявам се всички да подходят солидарно и отговорно и да гарантираме сигурността на гражданите на ЕС, каза още Бъчварова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници