БСП подкрепя АБВ за оставката на кабинета

БСП подкрепя АБВ за оставката на кабинета
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Заради провала на българската кандидатура за генерален секретар на ООН и заради слугуване на чужди интереси, с пренебрегване на националния, от БСП поискаха незабавно оставките на премиера и целия му кабинет, както и оттеглянето на Кристалина Георгиева от поста еврокомисар, пише БГНЕС.

От БСП заявиха, че очакват позицията и на другите парламентарни групи по вота на недоверие към правителството, което според тях ще бъде водоразделът за това дали поддържат правителството или не, за да се изяснят позициите.

От БСП са склонни да преразгледат темата за вота на недоверие и от секторна политика евентуално да се присъединят към темата за общ „принос”.

„Политическата отговорност за провала ни в състезанието за ген. секретар на ООН е оставка на кабинета. Гласуването показва, че единственият български кандидат с шанс беше Ирина Бокова”, заяви Корнелия Нинова.

В последното гласуване тя е втора, а Кристалина Георгиева е девета, тоест с издигането на втората кандидатура българският премиер и правителството дискриминираха Ирина Бокова. Това беше извършено под чужд натиск и всички внушения, че имаме външна поддръжка за кандидатурата на Георгиева, се оказаха лъжа. Бойко Борисов и правителството предадоха националния интерес. Правителството на Борисов не е суверенно, то изпълнява чужди задачи, коментира още Нинова. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »