Борисов: Няма логика да имаме контингенти в Афганистан, а хиляди афганистанци да са тук

Борисов: Няма логика да имаме контингенти в Афганистан, а хиляди афганистанци да са тук
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Няма шанс да се защитим, ако на Изток няма мир. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция на ГКПП Капитан Андреево, където днес започва работа новата Европейската гранична служба, пише БГНЕС.

Каквито и сили да сложим тук (на границата) - стотици милиони похарчихме за заграждения, но ги направихме с ясното съзнание с ръководството на турската страна, че това ще помогне и за двете страни. Потрошихме техника, военна, за стотици милиони. След Братислава ЕС вече не е същият. Той показа, че може да бъде, ефективен и с мерки на терена, каза още Бойко Борисов.

Според него няма логика да имаме контингенти в Афганистан, а в същото време хиляди афганистанци да са тук, в Европа. Той отново подчерта удовлетворението си от постигнатото споразумение между Европейския съюз и Афганистан за управление на мигрантските потоци.

Колкото сме по-солидарни, колкото сме по-гъвкави и бързи в действията си, ЕС си остава най-голямата сила и най-притегателното място за живот, каза още Борисов и пожела лека служба на всички, които са на границата. Той пожела: „да си пазим народите от това, от което най-много ги е страх европейците – от мигрантската вълна”.

Последните две години Европа беше превърната в разграден двор. Ние не искаме да превърнем Европа в крепост, а в една добре контролирана система, подчерта Бойко Борисов. Искаме да въведем ред по границите, в противен случай ще дойдат други режими, които да го въведат, каза още премиерът. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"