Премиерът: Стартирането на Европейската брегова охрана не е насочена срещу Турция

Премиерът: Стартирането на Европейската брегова охрана не е насочена срещу Турция
www.novini.bg
A A+ A++ A

 

Преди година и половина-две това в Европа щеше да се приеме като ерес. Но външните граници на ЕС трябва да се затворят. Ключово беше заседанието в Братислава, там вече всички колеги от Европейския съвет, ЕК, ЕП, си дадоха ясна сметка, че без много бързи и ефикасни на минутата действия, ще се разрасне кризата в ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция на ГКПП Капитан Андреево, където днес започва работа Европейската гранична служба, пише БГНЕС.

А няма по-успешен модел на управление от този на ЕС, затова и всички потоци на мигрантите са към Европа. Благодаря и на всички български евродепутати. Няколко години България се бореше сама, изпълнявайки стриктно ангажимента към ЕС.

Не бива да се приема, че днешното стартиране на Европейската брегова гранична полиция е насочено срещу Турция. Напротив, това трябва да е знак към всички в Европа, които си мислят, че споразумението с Турция не трябва да се спазва, подчерта Борисов.

„Над 3 млн. стоят на 50 км от тук. Няма Гранична полиция, която да се справи с няколко милиона мигранти, още повече в Европа, където правата на човека, НПО-та наблюдават всяко едно наше действие. Турция трябва да остане стратегически партньор на Европа.

Всички групово, в хор цяла Европа трябва да настояваме, че войната в Сирия може да спре само ако се разберат САЩ и Русия. Да призовем г-н Лавров и г-н Кери да седнат и да намерят дори най-лошия мир, за да може тези хора да се върнат там, каза още Борисов. Той благодари на ЕК и на Европейския съвет за това, че снощи са били преведени първите 50 млн. евро за България. Очаквайте подробности. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »