Възможно е Русия да не наложи наказание на „Дойче банк“

Възможно е Русия да не наложи наказание на „Дойче банк“
www.manager.bg
A A+ A++ A

 

Най-голямата германска банка „Дойче банк“ може да избегне наказанието във връзка със скандала в Русия, макар че разследването на нейните съмнителни операции продължава, пише „Зюддойче Цайтунг“, пише БГНЕС.

Федералното ведомство за надзор на финансовия сектор /Bafin/ не е намерило доказателства и само ще се ограничи с препоръки, насочени към подобряването на рисковия мениджмънт, пише изданието без да разкрива източниците си на информация. Представители на Bafin и „Дойче банк“ отказаха коментари.

Тъй като други финансови институции не са имали подобни проблеми, трудно може да се предскаже какво ще бъде наказанието на банката. Но предпазливите оценки допускат глоба за милиарди.

Разследването на така наречените огледални сделки с ценни книжа, които е осъществявал руският клон на „Дойче банк“, продължават да са в полезрението на британските и американски финансови органи.

Подобни сделки вероятно са позволили да се изнесат от Русия около 10 милиарда долара на руски клиенти, попаднали под удара на санкциите, въведени след присъединяването на Крим. Според агенция „Блумбърг“ става дума за близки лица до руския президент Владимир Путин, включително братята Аркадий и Борис Ротенберг. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »