Борисов: За какво да подавам оставка? Че не мога да осигуря още 5 години на комунистическа фамилия?

Борисов: За какво да подавам оставка? Че не мога да осигуря още 5 години на комунистическа фамилия?
www.segabg.com
A A+ A++ A

 

Премиерът Бойко Борисов категорично отхвърли призивите да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН. Той дори изрази удовлетворение, че само от едно изслушване тя е получила подкрепа, пише БГНЕС. "За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли", заяви Борисов. По думите му подаване на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза, пише БГНЕС.

2 г. Бокова положи много усилия, не можа да влезе в позиция, от която да атакува първото място. Ние знаехме, че Бокова ще получи червени бюлетини от наши партньори. Опитахме с наш втори кандидат, но тя тогава прояви нахалство и не се отказа. На практика тя блокира г-жа Георгиева, коментира Борисов.

Бокова е българка, но от името на кого се състезава?! И така блокира кандидатурата. Защото 2 г. я подкрепяхме и се видя, че резултатът й не може да бъде първи, Гутериш винаги беше първи. Имахме увереността на много от държавите, виждате, че Георгиева без никаква кампания от няколко дни постигна значителен резултат само с името си. Това, за което съжалявам при този избор е, че принципите вече не съществуват – принципът за жена кандидат от Източна Европа. Друга жена в тази част на Европа, която да спечели, нямаше, добави Борисов.

Той се върна на темата за мигрантската криза. „Вчера съм се върнал със 180 млн. лева за бюджета. Събрали сме 3,7 млрд. повече в бюджета. Неслучайно днес половин Европа е дошла. Докарал съм ви Европейската гранична полиция тука в България. Мисля, че достойно и с цялата си сила и енергия съм се преборил с това, което имаме днес. Да докараш гърците тука, турците тука, комисарят да каже тука, че България е лидерът”, заяви още Борисов.

БГНЕС припомня, че по-рано днес от БСП поискаха оставката на Борисов заради провала на българската кандидатура за генерален секретар на ООН и заради слугуване на чужди интереси, с пренебрегване на националния. От АБВ също заявиха, че е достойното Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от поста си в ЕК незабавно. От партията на Първанов поискаха оставка за премиера Борисов и на външния министър Митов. От ПФ също коментираха, че Кристалина Георгиева трябва да си ходи и тя няма право да представлява България в ЕК. Позиция, че отговорността трябва да бъде поета от Борисов и Митов изрази и ЕНП в лицето на Мария Капон. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници