Арестуваха военен за отглеждане на коноп висок 3 метра

Арестуваха военен за отглеждане на коноп висок 3 метра
e-burgas.com
A A+ A++ A

 

По искане на Военно-окръжна прокуратура – Сливен, съдът взе мярка за неотклонение “Задържане под стража” спрямо военнослужещия матрос Драгомир Йонков и „Парична гаранция“ в размер на 3000 лв. за Невен Цветков (цивилен гражданин), съобщи БГНЕС.

Двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми, за това че в началото на м. април 2015 г. засели, а до 1 ноември 2015 г. и отглеждали в големи количества (32 бр. растения) от рода на конопа, с височина до 3 метра.

Йонков и Цветков са задържани на 1 ноември 2015 г. на нива в землището на с. Пчелник, обл. Варна, при провеждане на специализирана операция под ръководството и надзора на Военно-окръжна прокуратура – Сливен и с участието на служители при Регионална служба „Военна полиция„ – Варна и ОД МВР-Варна. Те са арестувани в момента на събиране на листната маса и съцветията на растенията. При извършено претърсване в автомобил и жилище, в с. Пчелник, обитавано от военнослужещия Драгомир Йонков е открита и иззета суха зелена растителна маса - марихуана. При извършен полеви наркотест намерените растения са реагирали на високорисково наркотично вещество коноп /канабис/.

Първоначално Йонков и Цветков са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »