Росен Плевнелиев: Саудитска Арабия ще помага на България да увеличи туристическия и икономически обмен

Росен Плевнелиев: Саудитска Арабия ще помага на България да увеличи туристическия и икономически обмен
БГНЕС
A A+ A++ A

 

България разполага с отлични условия за развитието на всички видове туризъм – морски, планински, културен, спа и рехабилитационен и се нуждае от силни партньори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл, пише БГНЕС.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с Негово Кралско Височество принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев потвърди решимостта на страната ни да привлече повече инвестиции в бързо развиващите се сектори на туризма, високите технологии и автомобилната индустрия и подчерта конкурентните предимства на България в региона на Югоизточна Европа – стратегическо разположение, ниско равнище на държавен дълг, консервативна фискална политика, квалифицирани кадри. „Българското общество е пример не само на Балканите, но и в Европа за мирно и толерантно съжителство на различни религиозни групи“, добави Плевнелиев.

България и държавите от Югоизточна Европа имат големи природни дадености и богато културно наследство и Саудитска Арабия е готова да засили партньорството и да увеличи инвестициите си в туризма и икономиката, заяви принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд. Той покани българския държавен глава да посети Саудитска Арабия в удобно за него време.

По време на срещата Плевнелиев отбеляза и големите възможности за реализирането на успешни съвместни проекти в енергетиката, както и в селското стопанство и отбеляза възможността инвеститорите да се възползват от финансова подкрепа по линия на европейските фондове. 

#планински #културен #Саудитска Арабия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници