Затвориха за 7 години джихадисти, снабдявали друга групировка

Затвориха за 7 години джихадисти, снабдявали друга групировка
jilo.bg
A A+ A++ A

 

Два германски съда пратиха за различни срокове в затвора екстремист от Ислямска държава (ИД) и група от четирима мъже, които снабдявали друга джихадистка групировка, пише БГНЕС.

При единия от процесите германецът от турски произход Керим Марк Б. Получи присъда от 6 г. и девет месеца за верността му към лидера на ИД Абу Бакр ал-Багдади и участието му в бойни действия на страната на ислямистите.23-годишният мъж от Дюселдорф приел бойното прозвище Абу Зулфикар и се сражавал в бойна група, съставена предимно от екстремисти от Босна в периода 2013-2014 г., преди да бъде арестуван в Турция през 2015 г. Порукрорите в Дюселдорф представиха снимки на турчина с автомат и ръчни гранати и казаха, че дори докато се намирал в предварителния арест, обвиняемият се опитвал да убеди други затворници да тръгнат по неговия път. Преди произнасянето на присъдата признатият за виновен каза пред съда, че „напълно съм загърбил ИД“.

При друг процес четирима мъже получиха присъди от условна от година и девет месеца до 3 години и половина за подкрепата си за друга сирийска джихадистка групировка. Вината им е, че снабдили джихадистите от „Ахрар ал-Шам“ с хиляди военни якета и обувки втора употреба, както и с линейки, стана ясно в съдебната зала в Щутгарт./

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"