Аврамопулос: Днес е исторически ден за ЕС, похвали работата на Бъчварова

Аврамопулос: Днес е исторически ден за ЕС, похвали работата на Бъчварова
rus.err.ee
A A+ A++ A

 

Днес е исторически ден за Европейския съюз. Фронтекс от днес става Агенция на ЕС за европейска гранична и брегова охрана. Това каза еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, съобщава БГНЕС.

Еврокомисарят изрази благодарности към премиера Борисов и похвали работата на Бъчварова, както и работата на всички български власти, ангажирани с охрана на границата. Европейската комисия стои зад България в този предизвикателен момент, допълни още комисарят по време на откриването на новата гранична служба на ГКПП Капитан Андреево.

Европейската брегова и гранична охрана се основава на основните принципи за солидарност и споделена отговорност. Външната граница на една държава-членка е външна граница на всички, допълни Аврамопулос.

Еврокомисарят съобщи, че агенцията ще има бюджет надвишаващ 320 млн. евро.

Агенцията съществува за държавите-членки и чрез тях, ето защо всички трябва да се присъединят, защото нямаме време за губене. Работата вече започва, но тя трябва да бъде ускорена. Доказали сме какво можем да постигнем, ако ЕС действа обединен като един. Сега наш дълг и отговорност е да продължим да работим така по отношение на миграцията, заяви още Димитрис Аврамопулос.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »