3 месеца трудов лагер и 80 долара глоба наложиха на холандец, който спрял озвучаването на будистка церемония

3 месеца трудов лагер и 80 долара глоба наложиха на холандец, който спрял озвучаването на будистка церемония
bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

 

Туристът от Холандия Клас Хайтема беше осъден в Мианмар на три месеца трудов лагер и глоба равностойна на 80 долара за обида на чувствата на вярващите, съобщи адвокатът му.

30-годишнишят холандец беше арестуван на 24 септември в град Мандалай в централен Мианмар, след инцидент в местен храм, пише БГНЕС.

Късно вечерта чужденецът влязъл в залата за медитация в будисткия храм, където имало молитва, предавана по високоговорител. Холандецът се опитал да накара присъстващите да пазят тишина и като не успял, изключил високоговорителя и се върнал в хотела си наблизо. След известно време пред хотела се събрало множество вярващи, които настоявали натрапникът да бъде наказан. Персоналът на хотела извикал полиция и туристът бил арестуван.

Пред съда Хайтема каза, че това е първото му пътуване в Мианмар и не е запознат с живота в страната. Чужденецът каза, че възприел будистката молитва като нарушаване на обществения ред в късен част и решил лично да го прекрати.

Докато съдията четеше присъдата осъденият се разплака. Присъдата е мотивирана и от факта, че Хайтема влязъл в храма без да събуе обувките си. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »