Кристалина за ООН: Светът все още не е готов да бъде ръководен от жена

Кристалина за ООН: Светът все още не е готов да бъде ръководен от жена
www.banker.bg
A A+ A++ A

 

Може би светът все още не е готов за жена генерален секретар на ООН.

Това заяви българският кандидат за поста Кристалина Георгиева в изявление пред Нова телевизия след завръщането си в Брюксел.

„Българският премиер взе смело решение да даде последен шанс на Източна Европа да спечели тази позиция”, каза Георгиева. Тя определи новият генерален секретар на ООН Антониу Гутериш като „отличен дипломат”. „Все пак в мен остава малко горчивина, че нашият регион не успя да заеме полагаемото за нас място”, коментира Георгиева.

Тя увери, че е дала всичко от себе си през краткото време, което имаше след издигането на кандидатурата й до избора на нов шеф на ООН. „Благодаря на правителството, че ме подкрепи. Ние знаехме, че поемаме риск. Самата аз казвах, че за такова кратко време не знаем докъде ще стигнем. Имахме един последен шанс и България смело го използва”, коментира Георгиева.

„Чух спекулации, че имам интерес към някаква друга работа в ООН. Искам да кажа съвсем категорично: не отидох в Ню Йорк, за да си търся работа. Аз работа си имам. Отидох на мисия за нашия регион. Сега съм тук, веднага щом става ясно, че има избор”, каза Георгиева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »