Най-старият бардфест у нас отново в Харманли

Най-старият бардфест у нас отново в Харманли
www.arenamedia.net
A A+ A++ A

 

На 7 и 8 октомври 2016 г. /петък и събота/ Харманли за пореден път ще е домакин на най-стария бардфест в България – “Поетични струни”. От тридесет години българските бардове всяка есен се събират в Харманли, за да изпеят новите си песни и да припомнят старите хитове, пише БГНЕС.

Срещата на поетите с китара датира от 1986 г. и четири години се провежда със съдействието на младежкия дом в град. След 1989г. тя е неизменно в културния календар на Харманли и е под егидата на Община Харманли. От първото издание до края на своя житейски път творчески двигател на „Поетични струни“ е поетът и бард Гриша Трифонов.

Публиката в Харманли се е срещала с изпятата поезия на Недялко Йорданов, Михаил Белчев, Асен Масларски, Пламен Ставрев, Христо Карастоянов, Петър Стоянов, група „Джендема“, Асен Сираков, Маргарита Друмева, Светлана Комогорова – Комата, Красимир Йорданов, Митко Динев, Доротея Табакова, „Точка БГ“, Светлана Йонкова, Милена Очипалска, Геновева Цандева и много, много други изпълнители.

Харманли и тази година ще дадe възможност почитателите на изпятата поезия да се срещнат с едни от най-изявените представители на това изкуство. В предварителната програма са предвидени рецитали на Недялко Йорданов и Хайгашот Агасян, на Михаил Белчев, на Асен и Георги Масларски. Участие са заявили повече от тридесет изпълнители на изпятата поезия. Предвидени са два големи концерта, а в съпътстващата програма ще бъдат представени нови книги на Христо Карастоянов, Йото Пацов, Асен Сираков, Валери Станков, Димитър Гачев. Ще бъде открита изложба на харманлийския художник Георги Янев и негови приятели, както и фотоизложба „Моето първо участие“. Два музикални албума ще тръгнат от Харманли към почитателите си: новият музикален албум на Митко Динев със странното заглавие "Бюлетень об уровне реки Дуная в сантиметрах" и албумът на Гриша Трифонов – „Неизбежен човек“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници