Нинова: Имаме информация, че Бокова ще получи вето

Нинова: Имаме информация, че Бокова ще получи вето
www.radiovox.bg
A A+ A++ A

 

Премиерът Бойко Борисов е объркан в провала си, заяви Корнелия Нинова днес от парламентарната трибуна лидерът на БСП лява България в декларация на парламентарната си група.

И продължи - първо каза: имахме информация, че Ирина Бокова ще получи вето, получихме писмо от други държави с искане за издигане и подкрепа на Кристалина Георгиева, пише БГНЕС.

Г-н премиер, кои чужди държави Ви наложиха Кристалина Георгиева? И откога чужди държави определят с писма решенията на България?

Второ, което каза г-н Борисов: като видяхме, че Ирина Бокова няма шанс, решихме да я сменим. Защо други, уважаващи себе си и народите си премиери не смениха кандидатите си, въпреки, че те нямат шанс, а единствено България стана за резил пред света? Трето, което каза Борисов: Ирина Бокова прояви нахалство и не се оттегли. Г-н Борисов, след вчерашното предателство всеки българин, който има смелостта да Ви каже „Не” не е нахалник, а патриот. Четвърто от тезите на Борисов: Няма да давам още 4 години на една комунистка. Питаме, ако основанието за оттеглянето е комунистическо минало, Вие, г-н Борисов на какво основание управлявате държавата? Не сте ли бил член на БКП и когато се е наложило да избирате между любимото Ви МВР и пожарна и членството Ви в БКП сте изоставили пожарната и любимото ви МВР, за да останете партиен член. На какво основание , ако комунистическото минало е важно, издигате друг човек с комунистическо минало- Кристалина Георгиева? На какво основание издигате за президент бивш партиен секретар на БКП?

Първото падение на едно човешко достойнство е да се отречеш от миналото си, от семейството, от рода си и от баща си, подчерта Нинова. Който е направил тази първа крачка, ще направи и втората- да се отречеш от историята и от родината си. И ето как става това в момента: преди 2 седмици от БСП лава България изнесохме информация, че правителството готви трайно заселване на бежанци в България, за да решава демографския ни проблем. За първи път това изречение чухме от Кристалина Георгиева. Зададохме въпроси- кой го реши, кога, къде, защо? Тогава скочиха от ГЕРБ и сега също казват, а мен лично нарекоха лъжкиня. И сега го повтарям- нека видим кой лъже!

Уважаеми българи, към вас се обръщаме, продължи Нинова. На 12 август 2016 г. на закрито заседание на МС , може би, за да го скрият от вас, правителството приема ето това постановление № 208. В него пише следното: кметът на общината организира приемането и жилищното настаняване на чужденеца и неговото семейство, предоставя материална или финансова помощ за посрещане на основни битови нужди на чужденеца , трето- вписва го в регистъра на населението на България. Подава заявление за издаване на български лични документи, избира му личен лекар, регистрира го в бюрото по труда, осигурява задължителна предучилищна подготовка на децата и задължително училищно обучение на учениците, заплаща здравни осигуровки за всяко лице, за което има споразумение за интеграция, организира му обучение по български и му предоставя месечна помощ за деца, записани в подготвителни групи.

Когато попитахме писмено финансовия министър г-н Горанов: предвидени ли са в българския бюджет средства за тези разходи, ето го писмения отговор- пълна лъжа. Защото той казва: в централния бюджет на страната няма разчетени средства за тези мерки. Само че в това постановление на МС пише: че парите ще дойдат от европейски фондове и национално финансиране. Това ли са ви 160-те милиона евро европейски фондове? Платени на България, за да ни превърне в бежански лагер? Къде в националния бюджет сте предвидили да плащате здравни осигуровки на българските безработни? Къде са равните права на българските граждани с чужденците? Вчера питаме г-жа Бъчварова за какво става дума и тя ни казва: целият този процес в рамките на 2 г. ще бъде финансиран от ЕК достатъчно добре. Това е общата европейска политика, казва тя, продължи лидерът на БСП.

Ние уважаваме европейските и евроатлантическите ценности- бъдещето на България е в европейското семейство, но над общата европейска политика поставяме България, българския национален интерес и защитата на правата на българските граждани, подчерта Корнелия Нинова.

Питаме, когато вземахте това решение, г-да управляващи, питахте ли българския народ дали е съгласен? Дали са ви изпратили, за да приемате такива решения, да подменяте националната идентичност, да решавате демографската криза с трайно заселване на бежанци- питахте ли народа си, тези, които са ви изпратили тук? Говоря от името на тези 500 хил. души, които са изпратили в НС БСП лява България, посочи тя.

Ние не искаме такава политика и ще й се противопоставим, заяви Нинова. Обръщаме се към българския народ- не позволявайте това управление да продължава да отнема достойнството ни и да продължава да заличава нашата националност. Българи, каквито и да сте- червени, сини или неутрални, дошъл е моментът да бъдем българи, не давайте България, заключи Нинова декларацията на БСП лява България. 

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"