Цачева: 50% от бежанците са жени и деца, тази група е в най-голям риск и всички ние можем да бъдем съпричастни

Цачева: 50% от бежанците са жени и деца, тази група е в най-голям риск и всички ние можем да бъдем съпричастни
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Моите почитания към усилията, които водят до издигането на авторитета на жените в политиката. С вашата енергия дебатираме по важни теми и винаги намираме решения. Няма по-важен въпрос от сигурността, справянето с мигрантския поток и предоставянето на убежище на тези, които се нуждаят от това. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на организирания от ЕНП Жени конгрес „Миграция и интеграция“ в София.

По думите на Цецка Цачева, около 50% от бежанците са предимно жени и деца и тази група е изложена на най-голям риск. „Всички заедно можем да бъдем полезни и съпричастни, поставяйки на първо място сигурността“, заяви Цачева, съобщават от ГЕРБ, пише БГНЕС.

Цецка Цачева обясни, че българските жени и жените в ГЕРБ се радват на толерантно отношение, защото получават уважението на премиера Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Те ни се доверяват напълно, защото знаят, че можем да се изправим уверено пред всяка трудност. Тук, сред нас, има много успели българки. Чудесен пример е Мария Габриел - зам.-председателят на ЕНП Жени, член на Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП. Добър пример за успяла дама е председателят на Жени ГЕРБ и народен представител Ирена Соколова, както и другите дами от ПГ на ГЕРБ“, посочи Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева бе категорична, че българските граждани за първи път имат огромния шанс да изберат за президент жена от голямото семейство на ЕНП Жени. „Със заряда, които усещам сред хората, знам, че ще се справя. Уверявам ви, че ще споделяме честно и открито проблемите и ще търсим заедно техните решения“, подчерта тя. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »