БСП организира протест в Самоков

БСП организира протест в Самоков
www.informo.bg
A A+ A++ A

 

В неделя организираме протест в Самоков, няма да дадем на ГЕРБ да превърнат българските общини в анклави на бежанци. Това заяви пред медиите в парламента Корнелия Нинова след прекратеното заседание по повод декларацията на БСП, прочетена от нея и транспаранта, носен от депутатите Таско Ерменков и Жельо Бойчев с надпис: „Те поГЕРБаха България”, пише БГНЕС.

И продължи: ако ще обвиняват някого в лъжа, да си видят изказванията на г-жа Бъчварова от вчера, която потвърди, че правителството провежда политика за настаняване на бежанци. Да си видят постановлението на МС- там пише, че кметовете трябва да осигурят жилища, училища.

Корнелия Нинова е попитала вътрешния министър дали е вярно, че е направила оглед на казармите в Самоков и дали ще настанява там бежанци. Министър Бъчварова й е отговорила, че поради засиления миграционен натиск са извършени огледи на терени, посочени от Министерство на отбраната. Корнелия Нинова разказа, че в документа пишело, че е извършен оглед на бившия казармен район в Самоков. Каква лъжа е това, значи тя лъже, ако го казва така.

На заседание на Управителния съвет на общините управляващите са се опитали да упражнят натиск върху кметовете да приемат обща декларация и по темата за трайното настаняване на бежанци, и за стабилност в държавата, продължи Нинова. И поздрави всички червени кметове, които до един са се опънали и са казали, че няма да подпишат такава декларация. Да си вдигат населението и да не позволяват трайно заселване на мигранти в България, призова Нинова. Защото създаването на анклави и хвърлянето на пари за бежанци обрича на лишения българските граждани. Стои големият въпрос дали България иска да си реши демографската криза с трайно настаняване на бежанци?

Какво ще предизвикат всички тези призиви за бунтове, запитаха Нинова. Ще предизвикат защита на българската национална идентичност, интересите на българите и техните правата, бе нейният отговор. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »