Повече от 750 ученици покоряват Черни връх

Повече от 750 ученици покоряват Черни връх
www.youtube.com
A A+ A++ A

 

И тази година на 7 октомври по повод Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември – БТС и Столична община организират проява, в която ще се включат повече от 750 ученици от 7 до 11 клас от столичните училища.

Децата ще се изкачат на Черни връх от хижа „Алеко”. За тях са предвидени художествена програма и викторина с награди, осигурени от БТС. На Витошкия първенец мнозина от учениците ще са за първи път и ще изпитат удоволствие от съприкосновението с планината и от покоряването на един от десетте най-високи върхове в България, пише БГНЕС.

Проявата е част от Годишния календар 2016 на Дирекция „Превенция интеграция, спорт и туризъм” към Столична община и в Националния календарен план на Българския туристически съюз. Провежда се в подкрепа на инициативата „София – европейска столица на спорта 2018” и е под мотото „Чрез обичта към природата – по-добри към хората”.

Осигурените от Столична община автобуси тръгват в 8 часа пред стадион „Васил Левски”. Следва придвижване с лифта от Симеоново до хижа „Алеко”, където групите ще бъдат посрещнати от планински водачи. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"