Кандидат-президентът Орешарски към Борисов: Кой ти внуши да номинираш Кристалина Георгиева?

Кандидат-президентът Орешарски към Борисов: Кой ти внуши да номинираш Кристалина Георгиева?
www.ktbfiles.com
A A+ A++ A

 

Кандидатът за президент Пламен Орешарски коментира поведението на правителството при избора на ръководител ООН. Той припомни, че в позицията си на премиер е подкрепял и Кристалина Георгиева и Ирина Бокова, пише БГНЕС.

"Когато имаше макар и малък шанс Кристалина Георгиева да стане външен министър на Еврокомисията, лично отидох при Жан-Клод Юнкер, за да го попитам, какви са шансовете и какво да направим, за да получи позицията", каза Орешарски и добави, че въпреки че Юнкер му е казал, че шансовете са минимални, неговото правителство е издигнало нейната кандидатура. Последващите ходове на Кристалина Георгиева по отношение на ООН обаче изненадали силно Орешарски.

"Ние сме приятели още от академичните години, но тя ме изненада много. Изглежда е променила своите качества с времето и ме изненада с цялостното си поведение. Тя по същество саботира кандидатурата на госпожа Бокова. По този начин работеше срещу българския интерес", коментира кандидатът за президент в "Денят на живо".

Орешарски обяви, че Борисов трябва да даде отговор, КОЙ стои зад кандидатурата на Кристалина Георгиева. Според него това е задкулисие от световен мащаб и премиерът трябва да каже ясно пред българските граждани, какви са били договорките. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници