За втори път преизбраха България в администрацията на Всемирния пощенски съюз

За втори път преизбраха България в администрацията на Всемирния пощенски съюз
www.banker.bg
A A+ A++ A

 

България бе преизбрана за втори, последователен мандат в ръководния орган на Всемирния пощенски съюз – Административния съвет, за периода 2016-2020 г.

В навечерието на Световния ден на пощите – 9 октомври, това е висока оценка за българската администрация, коментира министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Преизбирането на България стана по време на 26-ия Конгрес на Всемирния пощенски съюз, който се провежда от 20 септември до 7 октомври 2016 г. в Истанбул, Турция, съобщи БГНЕС.

През първия мандат в Административния съвет в периода 2012-2016 г., България работи усилено за изработване на политиката за достъп до продуктите и услугите на организацията за всички заинтересовани страни. Българските експерти се включиха активно в осъвременяването на Конвенцията на международната организация и в изработването на концепцията за модернизиране на организацията и превръщането й в по-ефективна структура, която отговаря на съвременните предизвикателства, които цифровите технологии поставят пред пощенския сектор.

В качеството си на член на Административния съвет и през следващия четиригодишен период българската пощенска администрация ще продължи да допринася за изпълнението на Световната пощенска стратегия от Истанбул, която ще ръководи дейността на Съюза за периода до 2020 г.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници