Френският министър-председател призова Германия да е по-активна в икономическото развитие на ЕС

Френският министър-председател призова Германия да е по-активна в икономическото развитие на ЕС
www.chronicle.bg
A A+ A++ A

 

Френският министър-председател Манюел Валс призова Германия по-активно да участва в развитието на икономиката на Европейския съюз, съобщава БГНЕС.

„Смятам, че ние в Евросъюза трябва да осъществяваме истинска политика, която да води до икономически растеж. Тази политика не трябва да се ограничава само до въпросите на конкурентоспособността. Знам, че по тази точка имаме разногласия с нашите партньори от Германия. Въпреки това аз съм привърженик именно на такъв вид политика“, заяви той в парижкия Институт „Жак Делор“.

Едновременно с това Валс се присъедини към позицията на Международния валутен фонд и Световната банка, които настоятелно призовават Германия по-активно да участва във финансирането на колективните усилия за подобряване на световната икономика.

„Страните, имащи положителни икономически резултати, трябва да съдействат за нормализирането на положението“, категоричен е френският премиер. В тази връзка той избори мерките, които неговото правителство взима – намаляване на бюджетния дефицит и тежки реформи, които ще позволят на Франция да се възползва от оживлението на световната икономика. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »