Десислава Иванова е кандидат-кмет на район „Младост”

Десислава Иванова е кандидат-кмет на район „Младост”
bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

 

Общинската избирателна комисия регистрира председателя на Инициативния комитет „За Зелен Младост” Десислава Иванчева (визитка), като кандидат за кмет на район „Младост” на София. Тя бе издигната от инициативен комитет на жителите на квартала, излезли на протест срещу презастрояването.

Десислава Иванчева е лидерът на протестите срещу застрояването на детската площадка между 19-ти и 21-ви блок в „Младост” 1, откъдето започнаха протестите във всички части на района срещу строителството в зелени площи и междублокови пространства. Тя е и председател на Инициативен комитет „За Зелен Младост”, който неуморно събира подписи за свикване на местен референдум за налагане на мораториум на строителството в зелени площи и детски площадки в района. До днес вече са събрани повече от 7000 подписа в подкрепа на каузата, пише БГНЕС.

Участващите в мащабните протести пред Общината в „Младост”, които доведоха до оставката на кмета на района през август, настояваха за промяна на Общия устройствен план и устройствените планове на района, така че да се гарантира запазването на зелените площи.

„Боря се за запазване на останалите зелени площи в района, чрез промяна на устройствените планове. Това ще бъде акцент в дейността ми като кмет на „Младост”, ако жителите на района ми гласуват доверие в изборите на 6 ноември”, заяви Десислава Иванчева, след решението на Общинската избирателна комисия.

Тя добави, че ще заложи на обособяване и благоустройство на парк „Въртопо” между районите „Младост” и „Студентски”, на Източен парк между „Младост” и кв. „Горубляне” и на паркове в кварталите „Младост 1” и „Младост 1А”.

Иванчева ще работи и за обновяване на детските площадки и ремонтиране на вътрешнокварталните улици. Основен ангажимент, който поема кандидатът на протестиращите е за свикване на местни референдуми по всички важни въпроси за района. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »