Ураганът "Матю" взима нови жертви. Броят им е над 840 души

Ураганът "Матю" взима нови жертви. Броят им е над 840 души
Източник: news.bg
A A+ A++ A

Ураганът "Матю" беше понижен в буря от втора категория. Средната скорост на ветровете вече е 177 километра в час. Агенция Ройтерс съобщава, че в Хаити жертвите на стихията са над 840. Информацията не е официално потвърдена. Американският президент призова живеещите по пътя на стихията да спазват стриктно указанията на спешните служби, предаде БНТ.

Стихията откъсна от света много селища в Хаити. Отне живота на стотици и остави десетки хиляди души без дом. Много от жертвите били затиснати от паднали дървета. Образували са се и много свлачища. Съединените щати изпратиха десантен кораб, който да помогне за справяне с последствията от стихията.

"Матю" взе 4 жертви и във Флорида. „Смъртоносно чудовище" - така губернаторът на щата определи урагана. Стихията връхлетя Флорида с проливни дъждове и ветрове със скорост около 200 километра в час. Хиляди домакинства останаха без електричество.

Стихията предизвика транспортен хаос. През последните дни в Съединените щати бяха отменени над 4 500 полета.

"Матю" достигна Джорджия и се насочва към Северна и Южна Каролина. Независимо, че силата на стихията вече е по-малка, в най-застрашените райони е обявена евакуация.

Предстои щетите от "Матю" да се изчислят. Очаква се, обаче, те да са огромни.

 

#Матю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"