Въздушен удар в Сана взе живота на повече от 82-ма души и рани още 534-ма

Въздушен удар в Сана взе живота на повече от 82-ма души и рани още 534-ма
Източник: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Най-малко 82-ма души са убити, а 534 - ранени, при въздушен удар на водената от Саудитска Арабия коалиция по траурна зала, пълна с опечалени, в столицата на Йемен Сана, съобщи Ройтерс, като се позова на изпълняващия длъжността здравен министър в правителството на бунтовниците хуси Гази Исмаил, предаде БНТ.

Асошиейтед прес цитира друг висш представител на министерството, според когото борят на жертвите и ранените не е окончателен.

Йеменски източници от силите за сигурност и медици казват, че сред жертвите и ранените има висши военни представители и служители по сигурността от редовете на шиитските бунтовници, които се бият срещу международно признатото правителство на президента Абд Рабу Мансур Хади, както и от редиците на техните съюзници - предани хора на бившия президент Али Абдула Салех.

Оглавената от Саудитска Арабия коалиция подкрепя правителството на Хади в бушуващата в Йемен гражданска война, припомня АП.

Mеждувременно арабската коалиция отрече да има няма никакво участие в днешния въздушен удар в Сана, заявиха източници от оглавената от Саудитска Арабия коалиция.

Категорично не е имало подобна операция по такава мишена, каза източник, цитирайки потвърждение от командването на коалиционните сили.

Не сме извършвали въздушни операции в района на Сана, където е станала експлозията, посочи коалицията и в комюнике, цитирано от ТАСС.

По нови данни на здравното министерство в Сана, цитирани от Франс прес, загиналите са повече от 100, а ранените - над 520.

Според ТАСС, която се позовава на телевизия "Ал Арабия", жертвите надхвърлят 150.

#Саудитска Арабия #Сана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"