Газова бутилка гръмна в апартамент в Разград. Падна върху автомобил пред блока

Газова бутилка гръмна в апартамент в Разград. Падна върху автомобил пред блока
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Газова бутилка гръмна в апартамент в разградския квартал „Орел“, взривът откърти дограма на прозорец, тя летя над 10 метра и увреди автомобил пред блока, предаде Нова тв.

Инцидентът е станал малко след 10 часа днес в апартамент на шести етаж в блок 8 вход В в жк „Орел“, непосредствено до бившия дом „Майка и дете“ в Разград. Съседите чули силен гръм и видели парчета от дограмата в кухнята на пострадалото жилище да лети във всички посоки.

Парчета стъкло има и до отсрещната детска площадка. Имало и пламъци – разказаха съседи. Най-важното е, че хора не са пострадали, в апартамента живее семейство с две деца –едното в детската градина, другото – в началното училище. Съпругата работи в куриерска фирма, съпругът – в електроснабдително дружество. Взривът е унищожил уредите, които били в кухнята им.

Две пожарни коли дошли веднага на мястото на инцидента. След тях се наложи да дойде и трета – с 30-метровата стълба на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На стълбата се качиха двама огнеборци и се издигнаха на височината на пострадалия апартамент, тъй като в гъстата корона на близкото дърво бяха останали две големи парчета от дограмата и съществуваше опасност да паднат и да пострада минувач.

Друго парче от дограмата обаче ударило стъкло на „Фолксваген“, паркиран пред съседния вход. Стъклото е напукано на дребни сегменти.

#газова бутилка #Пожарна безопасност и защита на населението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »