Етиопци спечелиха 33-ия маратон на София

Етиопци спечелиха 33-ия маратон на София
Източник: www.monitor.bg
A A+ A++ A

Етиопци триумфираха в 33-ото издание на лекоатлетическия маратон на София. Гудета Бирату беше най-бърз по дистанцията от 42,195 километра по улиците в българската столица с време 2:15.44 часа, което е трето най-добро в историята на състезанието. Втори на 11 секунди финишира сънародникът му Тефери Кебеде Балча, а трети на 35 секунди завърши Моузес Кибере от Кения. От българите най-добре се представи Илия Куцаров, който завърши шести за 2:28.25 часа, предаде БНТ.

Националната титла по маратон, обаче, защити състезаващият се за Евър (Варна) угандиец Исмаил Сенанджи, който се класира пети с 2:28.22 часа. Среброто взе Куцаров, а бронза остана за Шабан Мустафа, финиширал седми в маратона на София за 2:29.59 часа.

Мустафа пък заслужи титлата балкански шампион, като изпревари Хасан Тургут от Турция с 2:33.54 и Милош Милованович от Сърбия с 2:33.41. При жените триумфира Белайнеш Шифера Игезу от Етиопия за 2:39.39 часа, като така тя записа втора победа за сезона след триумфа си в маратона на Люксембург.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници