Въпреки натиска Тръмп увери, че остава в надпреварата за Белия дом

Въпреки натиска Тръмп увери, че остава в надпреварата за Белия дом
Източник: www.novavizia.com
A A+ A++ A

Компроматната война в САЩ разклати сериозно позициите на Доналд Тръмп. Ръководството на Републиканската партия в Съединените щати обмисля смяна на кандидата си за президент след публикуването на видеозапис със сексистки забележки на милиардера, предаде БНТ.

Часове преди втория дебат между Тръмп и Хилъри Клинтън се появи втора серия негови откровения за подхода му. Този път - извадки от радиошоу.

Подкрепата си за него оттеглиха редица видни фигури в партията, включително Арнолд Шварценегер, Кондолиза Райс и Джон Маккейн.

Въпреки натиска Тръмп обяви, че шансовете да се оттегли от надпреварата са нулеви. Мартин Гицов за сексизма в президентската кампания.

Получавам невероятна подкрепа, увери Доналд Тръмп. Той се появи пред едноименната кула в Ню Йорк за първи път след избухването на скандала. Според него медиите и елита отчаяно искат да го извадят от надпреварата. "Оставам в надпреварата на сто процента", заяви той.

Дори кандидатът за вицепрезидент Майк Пенс се разграничи от думите му, че една знаменитост може да прави с жените каквото поиска. Съпругата на Тръмп Мелани определи коментара като неприемлив и обиден, но призова хората да му простят.

Холивудската знаменитост Робърт де Ниро обаче е безпощаден. Във видео за насърчаване на избирателната активност актьорът засипва Тръмп с обиди като противен тип, който не знае за какво говори, не зачита нищо и не плаща данъци. Записът е направен преди скандала със сексистките забележки на кандидат-президента и досега не беше излъчван.

"Страшно съм ядосан, че нашата страна стигна дотам да постави този идиот и кретен там, където е днес. Той казва, че би искал да забие един на хората? Е добре, аз пък искам да му забия един в муцуната", коментира Робърт де Ниро.

Тръмп се чувства ужасно от публикуваните коментари, но ще участва в дебата, заяви неговият съветник Руди Джулиани, бивш кмет на Ню Йорк. Той коментира и оттеглената подкрепа на редица републиканци.

"Повечето от тези, които се отвърнаха от него са от елита. Така че, ако искате промяна във Вашингтон гласувате за Тръмп, ако искате запазване на статуквото гласувате за Хилъри Клинтън", каза съветникът на Тръмп Руди Джулиани.

Ръководството на републиканците обмисля следващите си ходове. Замяната на кандидата ще е сложна, защото предварителното гласуване с името на Тръмп на бюлетините вече е в ход.

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"