Samsung спря производството на серията самозапалващи се смартфони

Samsung спря производството на серията самозапалващи се смартфони
Източник: www.investor.bg
A A+ A++ A

 

Южнокорейската компания "Самсунг електроникс" (Samsung Electronics) обяви, че спира производството на смартфона "Самсунг галакси ноут 7" (Samsung Galaxy Note 7), след информациите за запалване на заменените устройства. Публикацията е на агенция Ренхап от понеделник и е цитирана от ТАСС, предаде БГНЕС.

Според данните на агенцията, решението е прието от компанията, съвместно с ведомствата, отговарящи за безопасността на потребителите в Южна Корея, САЩ и Китай. Според източник, мерките ще засегнат завода във Виетнам, който отговаря за доставките извън Южна Корея.

"Самсунг" обяви на 2 септември масово изтегляне и спиране на продажбите на смартфоните Галакси ноут 7 заради проблеми с акумулаторните батерии, които може да се взривяват. Комисията по безопасност на потребителските продукти на САЩ официално призова за отказ от използване на смартфона, тъй като той представлява опасност и обяви за изтеглянето на около 1 милион вече продадени на територията на САЩ смартфона.

След това компанията "Самсунг" внесе в САЩ над 500 хиляди нови телефона от същия модел за замяна на по-рано продадените. 

#Samsung Electronics #Галакси ноут 7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"