Мариан Димитров изтърва медала от Европейското по силов тробой в Гоце Делчев

Мариан Димитров изтърва медала от Европейското по силов тробой в Гоце Делчев
Източник: www.trafficnews.bg
A A+ A++ A

 

Българинът Мариян Димитров изпусна медал от Европейското първенство по силов трибой за купа „Димитър Саватинов”, което се проведе в Гоце Делчев. Димитров, известен като „Най-силния полицай в България”, вървеше трети до последната дисциплина, но накрая изпусна един от камъните и завърши 6-ти, предаде БГНЕС.

Носител на купата безапелационно стана украинецът Константин Илин, който събра 65 точки. Втори се класира Милан Шулян (Словакия) с 52.5 точки, а трети се нареди Владимир Цифра (Беларус) с 49.5 т.

Освен Мариян Димитров в надпреварата участваха още двама българи - Кристиян Златков и Иван Янакиев, а двукратният носител на титлата „ Най-силен мъж на Америка“ Димитър Саватинов беше съдия на състезанието.

Първенството премина при изключителен интерес и много емоции, като в него взеха участие 12 от най-силните мъже на Европа. 

Шампионатът на Стария континент се проведе за първи път в родния град на Димитър Саватинов Гоце Делчев. То бе и част от кампанията на Българската федерация на силовите атлети „Айрън мен“ под мотото "Силните срещу дрогата".

Железните атлети се надпреварата в шест от най-тежките и атрактивни дисциплини – вдигане на „Лог Лифт“, носене на „Кобилица”, „Мъртва тяга“ с кола 350 кг, „Повдигане на Гигантски Дъмпел“, „Теглене на автобус“ и „Камъните на Атлас“. И 12-те най-силни мъже на Европа се раздадоха за феновете, които ги подкрепяха през цялото време с бурни аплодисменти. 

Европейско първенство "Айрън мен” стартира в Гоце Делчев с вдигане на „Лог Лифт“, като атрактивният Константин Илин вдигна 170 кг. Във втората дисциплина  – „кобилица”, със силно представяне се отличи  Владимир Цифра (Беларус), който измина  20 метра с 400кг. за 11.6 секунди. В следващата дисциплина състезателите вдигаха за „Мъртва тяга“ лекия автомобил на охранителна фирма „ВИП Секюрити“ с тежест от 350 кг за брой пъти в минута и тук най-много повдигания - 13 направи Константин Илин.

Големите емоции сред състезателите и публиката ескалираха по време на дисциплината "Гигантски дъмпел" с тежест от 80 кг. На нея украинецът Илин отново се класира първи, като излезе на 100 кг вместо на предвидените 80 и стана безапелационен лидер. В дисциплината "Гиганстски дъмпел" демонстрация за публиката направи и Димитър Саватинов, който за минути изостави ролята си на главен съдия и с бързината, с която за секунди направи 3 вдигания по 100 кг. изправи на крака феновете, ВИП гостите и състезателите.

Истински фурор предизвика и петата дисциплина, при която състезателите теглеха с въже на 18-метровия автобуса на състава на певицата Николина Чакърдъкова - "Неоплан", тежащ 22 тона. Автобусът на неврокопската певица е най-тежкият в света и е произведен по поръчка. За първи път в България се тегли толкова тежко превозно средство.

Последното изпитание за железните мъже на Европа бе повдигане на „Камъните на Атлас“, тежащи 130, 160 и 180 кг. Най-бърз и при тази дисциплина отново бе украинският състезател Илин, който вдигна трите камъка за времето от 15.44 секунди.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, представители на немското предприятие "Пиринтекс", което бе генерален спонсор на турнира и председателят на БФСА „Айрън мен“ Мирон Йорданов връчиха купите и наградите на победителите. 

През цялото време на състезанието немският инвеститор Бертрам Ролман, градоначалникът Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев наблюдаваха с голям интерес от ВИП-ложата невероятната надпревара и силните атрактивни участници, които показаха железен дух и спортсменство. 

#Айрън мен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »